Big Data by Security

Denne hjemmeside har til formål at formidle aktiviteter fra forskning og udviklingsprojektet Big Data by Security støttet af Industriens Fond >>

Big Data handler primært om at udnytte data til at foretage bedre beslutninger hvad enten disse foregår på det overordnede strategiske niveau eller er automatiserede operationelle mikrobeslutninger. Uden retvisende data er selv de bedste metoder utilstrækkelige, og her er udfordringen typisk, at de bedst mulige data er fortrolige enten fordi de er forretnings- eller personfølsomme. Det overordnede formål med Big Data by Security projektet er at bringe disse følsomme men værdifulde data i spil i data drevet it-systemer uden at gå på kompromis med fortroligheden. Dette gøres ved brug af en særlig kryptografisk teknologi kaldet ”Secure Multiparty Computation” (SMC), som gør det muligt at foretage beregninger direkte på krypterede data. 

 

Cases

 • Case 1: Lån på auktion

  Denne case omhandler konkurrenceudsættelse af lån. Her anvendes SMC til at sambringe fortrolig information til brug for kreditvurdering og med det formål at gøre det nemmere at konkurrenceudsætte lån.

  LÆS MERE
 • Case 2: Benchmarking

  Denne case omhandler benchmarking af energiforbrug. Her anvendes SMC til at sambringe fortrolig information med det formål at udbredde best practice indenfor energieffektiv produktion uden at gå på kompromis med fortroligheden.

   

  LÆS MERE

Senest Nyheder


Relateret til Big Data by Security projektet

Bevilling og opstart

Big Data by Security er et af 5 Big Data-projekter støttet af Industriens Fond.

Læs mere

SKRIV TIL OS